Vin, calamari och sol i Santorini och Mykonos

Semestern fortsatte från Kroatien till de grekiska öarna. Sist jag var i Grekland var jag bara barnet, så såg verkligen fram emot att med egna ögon se solnedgången över de blå kupolerna på Santorini och uppleva beach club-scenen på Mykonos. Här kommer lite tips!

Solnedgången från Firastefanos, Santorini. Du behöver alltså inte åka till Oia för att få en fantastisk solnedgång, även om Oia självklart ska tickas av.

Och det var helt underbart, älskade båda ställena.

Lunch nära “Red Beach”, Santorini. Grekisk rätt med grillad tonfisk,  en slags ratatouille med squash, paprika, russin och pinjenötter tillsammans med det vita husvinet, en blandning av de lokala druvorna. Mums!

Grekisk sallad och gott husvin på restaurangen “Hippie Fish”, Mykonos, dit vi åkte två gånger för att det var så trevligt.

På Hippie Fish ca 10 min från Mykonos stad spelade en DJ hela eftermiddagen. Vi stortrivdes i deras lounge-soffor och tog uppfriskande dopp från badbryggan. Vid poolområdet hängde ett gäng unga vuxna som hinkade i sig enorma rosé-flaskor, annars var det ganska lugnt, mestadels lunchgäster..

“Grilled Calamari & pepper salad” med lokala vinet Malagousia som var en perfekt match. Friskt, smakrikt, elegant och något aromatiskt vilket passade bra till den smakrika salladen.

En annan härlig lunch avnjöts på Spilia restaurang och bar, som tillhör ett hotell på östkusten. När vi kom dit stod folk på borden och dansade och vi undrade var vi kommit egentligen? Dessutom blåste det som sjutton så att maten var nära att flyga bort. Vi hade bord 1630 och då var det alltså redan party och musik i full gång. Men det var fortfarande lunch, vi fick ett lite avsides bord och kunde njuta av den fina utsikten, god mat och partymusik. För att summera; åk inte hit om du inte är beredd på hög musik, bordsgrannar som står på stolarna och en lite dyrare nota 🙂

Alemàgou; liten strand och bohemian-chic beach club

Norrut om Mykonos ligger Alemàgou beach bar. Likt stället Scorpio vill Alemàgou vara avslappnat och har en välkomnande filosofi; från deras webb:

“Finally not just a place under your summer rays; but a holistic experience: Alemàgou. 

“A bohemian setting you wouldn’t expect to find in Mykonos.”

Absolut, det ser bohemiskt ut, men alltså, priserna och klientelet säger något annat. Har man ingen reservation kan det vara svårt att få bord och ska man ta några glas i lounge-området är minimum konsumption ca 9000kr per bord efter 17…

Vi fick bord i restaurangen till slut, efter 1,5h väntan i baren. Det gjorde som tur var ingenting då det fanns sjysst musik och god rosé (som sedan inte lades på notan). Bordet var väl värt väntan, maten och servicen var riktigt bra, vinet var gott och vi hade fin utsikt över hela klubben. Efter en lång, väldigt sen vinlunch stannade vi och dansade då stället kommit igång på riktigt. Kommer du på kvällen kan det vara svårt att ens få komma in till baren. Rekommenderas som ett bra sätt för att uppleva Alemàgou när de har beach club!

 

1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.