Bali – från surf i Bingin till yoga och superfoods i Ubud

Hemkommen efter två veckor i Bali och har helt klart fått holiday blues. Två veckor i värmen med vänner, leende människor, exotisk natur och god mat kändes mycket lyxigt och välkommet under dessa hösttider.  Kan varmt rekommendera Bali! Även om jag vet att det finns ställen på ön jag antagligen inte skulle rekommendera – så läs på innan, hela Bali kanske inte är värt att besöka för dig!

Här kommer highlights från min Bali-resa till surfbyn Bingin, ön Nusa Lembongan och hälsocentret Ubud:

Hungry Wines Furmint 2016 till grillad fisk och skaldjur på Bali
BBQ hemma i hyrda villan i Bingin. Tips! Ta med eget vin då det är svårt att få tag på bra och prisvärt vin på Bali. Hungry Wines fiskvin – Furmint 2016 – fungerade oväntat bra där nere till fisk&skaldjurs-grill som t.om var lite kryddigt 🙂 Det måste vara tack vare vinets aromatiska och fruktiga inslag.
På Beachklubben Single Finn i Uluwatu, ett härligt ställe med otaliga cocktails och god plockmat. Här med läskande goda coconut martinis!
På Beachklubben Single Fin i Uluwatu, ett härligt ställe med otaliga cocktails och god plockmat. Här med läskande goda coconut martinis!
Dramatiskt och vacker utsikt i södra Bali - Uluwatu tempel
Dramatiskt och vacker utsikt i södra Bali – Uluwatu tempel
Den första stora ön utanför Bali-ön heter Nusa Lembongan, hit åkte vi några dagar efter bröllopet i Bingin. Fran hamnstaden Sanur tar det ca 30 min med motorbåt. Fina stränder (för det mesta), men även klippor med dramatiska vågor på sina ställen. Surf, yoga, trekking, scooter, vackra solnedgångar – och såklart färska fruktjuicer överallt – underbart!

Efter bröllop, surf och sol i Bingin och på Lembongan åkte jag ensam till hälso- och yogacentret Ubud några dagar. Jag valde ett relativt enkelt men fint ställe; Ubud Sari Health Resort, som visade sig vara oerhört fridfullt och härligt med leende människor överallt. Det är nog en av de bästa sakerna med Bali – smiling people! Jag blir nästan deprimerad av att gå på gatorna hemma i Stockholm nu, när att möta blicken och le mot främmande människor anses som smått galet.

Ubud Sari Health Resort - fridfullt hotell i Ubud
Ubud Sari Health Resort – fridfullt hotell i Ubud där du antingen som jag kan vara gäst och deltaga i yogan de erbjuder var morgon, eller gå ett “program” som erbjuds av dem där du gör en “cleansing” en rening genom att endast dricka färska juicer, få massager, gå promenader med mera en längre period.
I Bali utövas hindusim och var dag ställs offergåvor fram med rökelse, blommor, frukt/ lite allt möjligt framför hus och andra lämpliga ställen
I Bali utövas hindusim och var dag ställs offergåvor fram med rökelse, blommor, frukt/ lite allt möjligt framför hus och andra lämpliga ställen
Frukost på Ubud Sari Health Resort
Frukost på Ubud Sari Health Resort; örtté med ingfära och citron, fruktsallad med kokosnöt, en liten smoothie och två kokta ägg. Precis lagom!
Bali Buda i Ubud
Bali Buda i Ubud – himmelriket för den som gillar nyttig mat och “superfoods” – i huvudsak vegansk mat med undantag för några enstaka rätter med kyckling. Alla ingredienser sourcade direkt från hållbart odlande bönder. Lätt att välja glutenfritt, riktigt skarpa smoothies och juiceblandningar – allt utan socker, förstås. Till sist – maten smakar supergott!
Middag på en indonesisk restaurang i Ubud
Middag på en indonesisk restaurang i Ubud. Citronjuice till en vegetarisk rätt på tofu, friterad majs, kål m.m. – supergott!
En kokosnöt per dag!
En kokosnöt per dag! Nej kanske inte riktigt men kokosnöt är ju bara så svalkande, näringsrikt och gott! Drack rätt många… Här andra halvan av en lunch på Ubud Sari med en rulle mango, kokos, mynta, jorgdubb och annat gott i rispapper och med kokossås – såå gott!
Jobbar lite framför datorn med en härlig vegansk lunch – här cashew caesarsallad med ost gjort av makadamianötter! Nyttigt och gott – den bästa kombinationen tycker jag. Här gjorde jag yoga två gånger om dagen och då kände jag bara för nyttig, ren mat.

Väl hemma känner jag mig väldigt rofylld och glad. Det känns som att Bali och särskilt Ubud gav en god riktning.

Bali – jag kommer tillbaka!

Läs om fler resor:

Mallorca levererar fantastisk mat&vin
Sol och matlycka i Provence!
Besök Ungerns bästa vinregioner! Vackra Tokaji
3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.