Total överkörning på Punk Royale

Det här blir ett kort inlägg om själva vin- och matupplevelsen på Punk Royale.

När ni blivit tilldelade ett bord på den ökända? restaurangen Punk Royale ombedes alla i sällskapet låsa in sina mobiler i ett kassaskrin, vilket gör att du inte lika enkelt som vanligt dokumenterar middagen. Det är inte riktigt läge att ta fram anteckningsblock och penna heller – bordet är fyllt av klossar, vattenkannor och dylikt. Tempot går dessutom i rapidfart i början med små rätter som fullkomligt visslar fram att du har fullt sjå att mentalt registrera vad du faktiskt äter.

Antingen hatar du det eller så älskar du det.

Punk Royale

De första små rätterna var utsökta

och bestod av allt från kaviar till pilgrimsmussla och stekpanna på bordet med lite oklart innehåll. Mycket skaldjur vilket uppskattades. Till denna mat-eufori av minst 7 munsbitar serverades en lager, vilket var det enda minuset på kvällen – till vissa av dessa delikata smårätter hade jag absolut älskat ett passande vitt vin!

Du kan bygga saker vid ditt bord på Punk Royale
En middag behöver inte vara tråkig! Du kan bygga med klossar på Punk Royale…
En salig blandning av drycker på Punk Royale
En salig blandning av drycker och dryckeskärl på Punk Royale
Stämningen är i topp på Punk Royale
Stämningen på topp på Punk Royale

Restaurangen på Punk Royale är liten, med plats för endast 5-6 bord utifrån vad jag kunde se. Men det var ju å andra sidan dimmigt av all rök som pumpades ut med jämna mellanrum.

En trappa upp hade de en väldigt informell “bar” där vi hamnade efter middagen mitt bland handdukar och förkläden som hängde på tvätt. Vattenfärger fanns att måla med. Del av upplevelsen, definitivt!

Punk royale - Pannlampor är en rolig detalj då det stundtals blir rätt mörkt i lokalen...
Pannlampor på de som serverar är en rolig detalj då det stundtals blir rätt mörkt i lokalen…

Bordsbokningen öppnas med en månads framförhållning och vi satt redo när bokningen öppnades för att få bord en fredag. Vilket varmt rekommenderas om du har tänkt att ta dryckespaketet…

Det var verkligen befriande att inga mobiler fanns tillgängliga, det var först till kaffet och betalningen vi fick dem tillbaka. Jag kan tänka mig att en stor del av middagen annars hade bestått i fotande och allmänt mobilpillande. Nu var det fokus på upplevelsen, och att bara umgås.

Är du sugen på en annorlunda helkväll med rikligt av skratt, god mat och dryck, då är Punk Royale något för dig!

 

Hitta fler restaurangtips här:

Nya vinupplevelser på Tyge&Sessil

Rätt vin till kryddig mat – besök på EAT

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.