Bank hotell – nytt elegant i Bonnie&Clyde anda

En vecka innan öppning och vi är inbjudna att beskåda verket av det eleganta Bank hotell på Arsenalsgatan 9 i centrala Stockholm. Hotellets namn Bank speglar de flertalet banker som finns runt hörnet och det genomgående temat anspelar på tiden då bankrånarparet Bonnie&Clyde var aktiva. Hotellrestaurangen heter dessutom Bonnie.
utsikten från Bank hotell
Utsikten från taket på Bank hotell, från bankhotel.se

Hotelldirektören Patrik berättar att Stureplansgruppen med Bank hotell vill skapa ett exklusivt boutique-hotell i internationell anda. “Vi vill lära känna våra gäster, vara personliga och skapa en “hemma-hos”-känsla. För att skapa långvariga relationer kan du till och med lämna saker på hotellet som läggs tillbaka i ditt favoritrum när du kommer tillbaka. Vi säger inte hejdå utan välkomna tillbaka”

Nästan all interiör design är ritat just för detta hotell för att du inte ska få känslan att du sett exakt samma sak förut. Det känns påkostat. Det finns ett stort fokus på konst, inte minst med unga lovande konstnärer från hela världen, Kamerun till Berlin. Hotellet kommer dessutom att erbjuda en ny konstutställning varje månad.

Bank hotell satsar stort på konst från världens alla hörn
Bank hotell satsar stort på konst från världens alla hörn. Här på hotellets restaurang Bonnie.
Lunch at Bonnie's
“Lunch at Bonnie’s”, hotellets stora, kontinentala restaurang. Maten ska vara inspirerad från “Europas kuststäder”. Mums.

En utsökt lunch serverades av ostronsoppa med rom och picklad gurka följt av piggvar med rostad blomkål och kantareller, så om det är samma kökschef framöver kan restaurangen säkert bli en hit. En god fräsch vit Bourgogne passade fint till den smöriga fisken och det serverades en frisk Albariño från en av mina favoritregioner, Rias Baixas i Spanien, till förrätten.

Hotellet har 115 rum varav en stor del “eleganta rum” och ett antal sviter. Vi fick se ett standardrum som var väldigt fint och bra storlek, det måste jag säga. Om du är nyfiken att veta mer, håll ögonen öppna efter recensioner av den totala hotellupplevelsen som nog kommer ut om inte alltför lång tid.

Inte alls omöjligt att jag kommer slinka in på restaurangen eller hotellbaren i höst, som utlovas ha ett gediget vinerbjudande!

Läs mer om vad hotellet har att erbjuda på bankhotel.se

 

Andra upplevelser: 

På Winery hotel & reder ut begreppet ”Prestige-cava”

Från Transsylvanien till Bukarest – historia & gastronomi

Weekend i Köpenhamn – toppat med Nomas lillasyster restaurang 108

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.