Tips på Pinot Noir från Nya Zeeland

Nya Zeeland tycker jag är ett fantastiskt vinland, som mest kända för sina viner på Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Av dessa är min favorit Pinot Noir varför jag var glad att prova några fina viner på en branschprovning igår.

Här kommer först två tips på fina Pinot Noirs från Wairarapa/Martinborough, den sydligaste vinregionen på den norra halvön. De är dessutom ekologiska!

Schubert Pinot Noir, 189kr fast sortiment

Schuberts enklare Pinot som är riktigt trevlig. Lätt men intensivt med mycket röda bär, kryddor och god syra.

God som sällskapsvin och till exempel lax eller kyckling.

Schubert Pinot Noir Block B, 329kr BS

En strävare Pinot från 2015 med mycket röd frukt, kryddighet och balanserad hög syra. Från Schuberts högst belägna vingård. God nu men håller i många år. Jag skulle servera den till kraftigare mat såsom fläskkött, grytor och vilt.

Och en från den nog mest kända vinregionen Marlborough:

Babich Headwaters Pinot Noir, 229kr BS.

Ett elegant lättare rödvin som även den är ekologisk. Fruktig med god syra och en jordig fatkaraktär som inte tar över, från 10 månader på ekfat.

Har inget budgettips just nu och när det gäller Nya Zeeland så håller vin generellt en högre prispunkt än många andra länder, men de håller även en hög klass. Jag tycker de mindre kända varumärkena är väl värda sina pengar, men det kan bara du själv avgöra!

Enjoy Pinot!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.