Efter två gånger på Wood Stockholm är jag inte besviken, det blir gärna en tredje. Kan rekommenderas både för en spontan vardagskväll och till ett mer speciellt tillfälle. Trevlig och personlig service, speciella viner ofta utvalda direkt från vingården och tillverkade så naturligt som möjligt; ekologiskt, biodynamiskt eller enligt filosofin för naturvin – med eller utan certifiering.
Förstå gången var i februari då vi blev väl emottagna på Wood Stockholm och fick smaka många kul viner till spännande rätter. Det måste tilläggas att jag inte är den lättaste gästen då jag gärna smakar ett, två eller tre viner före jag bestämmer mig, samt ofta beställer halvglas för att om möjligt hinna prova flera viner till maten utan att dricka mig redlös…

Igår var det dags igen! Syskonmiddag och sugna på en mysig, nytänkande restaurang. Tydligen var menyn just under denna period en replay av de mest populära rätterna på Wood Stockholm – deras ”Greatest hits”, så jag kände faktiskt igen några av dem utan att det gjorde något. Här kommer våra matupplevelser:

Torsk och Pinot Noir
Till varmrätt valde jag fisken; Torsk, Citron och Smör, och till det var jag sugen på rött och både deras lätta, rödbärigt syrliga Blaufränkisch från Slovenien samt en röd Bourgogne från hållbart tillverkande Didier passade fint till. Valet enligt min smak stod mellan ett fylligare, smörigt vitt vin med god syra eller ett lättare rött vin med bra syra och här vann Bourgognen. Eftersom citronen var så tydlig i denna rätt kändes det extra viktigt att tänka på, å andra sidan hjälper den krämiga, fettrika såsen med att runda av vinet. Fett är nog vinets bästa vän!



Till vår sedan långt inplanerade syskonmiddag frågade jag efter Woods lite avsides bord mellan köket och deras ”chambre separée” eller festrum, som du även kan fråga efter för ett större sällskap. Där vi satt fick det plats ca 6 personer och det var perfekt för oss! Egen meny också som ni ser 🙂