Jim&Jacob – mysigt i Vasastan

Date på detta lilla hak med min kära bror på Surbrunnsgatan 38 i Vasastan.

Huvudkockarna Jim och Jacob på den lilla gemytliga restaurangen Jim&Jacob förlorade tydligen sin food truck i en explosionsartad brand och därför valde att starta en fast restaurang där de erbjuder smårätter efter sin egen smak (med hela världen som inspiration) och säsong.

På Jim&Jacob får du välja mellan en mindre meny på 4 rätter (365kr) och en större meny med 7 rätter för den hungrige (495kr). Vi var hungriga och valde den större, vilket visade sig vara ett klokt val då vi båda var nöjda men inte övermätta vid måltidens slut. Den mindre hade både varit för lite mat och för lite smaker att prova :). Jag som inte längre äter kött fick en extra portion av den utsökta pilgrimsmusslan.

Pilgrimsmusslor i krämig sås och friterad grönkål - MUMS!
Pilgrimsmusslor i krämig sås och friterad grönkål – MUMS!

Alla rätter var goda och vinet med – det erbjöds flera trevliga ekologiska och biodynamiska alternativ som kyparen hjälpte till att passa ihop med menyn. Vi började med en trevlig fransk champagne för att fortsätta med Riesling och Pinot Noir från Tyskland.

Duva med svamp, ärtpuré och äppelkräm
Duva med svamp, ärtpuré och äppelkräm
efterrätt Jim och Jacob
“Godis” efter maten som kom med den större menyn – sockerkaksliknande muffins och några bäriga sockriga lollipops. Ingenting för mig, smakade ingenting speciellt. Drack grönt té som en värmande avslutning.

På Jim&Jacob finns det några få bord samt ett lite större du får dela med andra restauranggäster. Härliga päls-skinn på bänkar att sitta på. Familjärt och trevligt!

Mysig kväll med brorsan på Jim&Jacob på Surbrunnsgatan, Vasastan
Mysig kväll med brorsan på Jim&Jacob, alltid med vinlistan på bordet. Drack och åt riktigt gott, tack för oss!

Här hittar du restaurangen Jim&Jacobs webbsida.

 Intresserad att läsa om andra restaurangupplevelser?

Skön stämning på Spanjorskan
Ichi Stockholm cool dining
Fransk ambiance & matförgiftning på Stockholmsrestaurang
1 kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.