Date på detta lilla hak med min kära bror på Surbrunnsgatan 38 i Vasastan.
Huvudkockarna Jim och Jacob på den lilla gemytliga restaurangen Jim&Jacob förlorade tydligen sin food truck i en explosionsartad brand och därför valde att starta en fast restaurang där de erbjuder smårätter efter sin egen smak (med hela världen som inspiration) och säsong.
På Jim&Jacob får du välja mellan en mindre meny på 4 rätter (365kr) och en större meny med 7 rätter för den hungrige (495kr). Vi var hungriga och valde den större, vilket visade sig vara ett klokt val då vi båda var nöjda men inte övermätta vid måltidens slut. Den mindre hade både varit för lite mat och för lite smaker att prova :). Jag som inte längre äter kött fick en extra portion av den utsökta pilgrimsmusslan.

Alla rätter var goda och vinet med – det erbjöds flera trevliga ekologiska och biodynamiska alternativ som kyparen hjälpte till att passa ihop med menyn. Vi började med en trevlig fransk champagne för att fortsätta med Riesling och Pinot Noir från Tyskland.


På Jim&Jacob finns det några få bord samt ett lite större du får dela med andra restauranggäster. Härliga päls-skinn på bänkar att sitta på. Familjärt och trevligt!

Här hittar du restaurangen Jim&Jacobs webbsida.