Julbord på Urban Deli

Så var det hög tid att prova ett nytt julbord i Stockholm! Det blev på en väns begäran Urban Deli Sveavägen. Jag hade relativt höga förväntningar och väntade mig att det skulle bjudas på fräscha råvaror och ett inte helt klassiskt julbord.

Mina förväntningar infriades och allt såg i stort sett gott ut så det var svårt att hejda sig – tycker ni att jag lyckades att INTE BLANDA? (Se mitt tidigare inlägg om tips till julmaten för att förstå vad jag menar…)

Julbord Urban Deli
Mums! Lyxiga kalla röror av räkor, kräftstjärtar, lax och sill på Urban delis julbord. Lagrade ostar som jag älskar. Till det självklart julöl och snaps! (Obs – jag drack inte all den där snapsen själv…!)

Varför dricker jag inte vin? Kanske någon undrar. De kallar rörorna på julbordet inklusive sillen innehåller ofta så många olika smaker att det är svårt att matcha till ett och samma vin. Sötman i vissa röror får alltför torra viner att kännas sura. Skulle jag ha fått serverat en fin halvtorr riesling hade jag trots allt gärna druckit det, såväl som jag tycker att öl och snaps passar fint både till maten och stämningen. Att dricka vin med snaps anser jag också är lite overkill i alkoholväg, och lite synd om vinet som inte kommer till sin rätta om du samtidigt snapsar.

Stort utbud av vegetariskt på Urban Delis julbord

Och så kom vi till den varma tallriken på julbordet; bland annat viltkorv, viltköttbullar och mycket vegetariskt att välja på – toppen tycker jag. Tillagade champinjoner, brysselkål, palsternacka, paprika, sötpotatis, syrligt rödkål – You name it!

Nu tyckte jag inte att allt var fantastiskt, till exempel patéerna på sötpotatis samt fisk var lite tråkiga och smakade mest grädde. Men det mesta var gott!

Varm mat julbord Urban Deli
Den varma sektionen på Urban Delis julbord, tillsammans med ett lättsamt spanskt rödvin som jag tyckte var det bästa av de få vinalternativ som fanns. Smak av både röd och blå frukt med låg strävhet och en rundhet gjorde det behagligt till maten även om du fick hålla det borta från sill och sött. Inte perfekt rakt igenom till allt på tallriken, men det är också väldigt svårt att hitta ett vin som är.
Stressigt med två timmars sittning

Vi var iallafall mycket MÄTTA och belåtna efteråt. Det enda negativa var att vi hade en sittning på två timmar med start kl 17 vilket medförde att vi skulle lämna sharp 19 så det kändes hela tiden lite stressigt. Vi började självklart inte sharp 17 heller så det var lite för kort tid för att verkligen hinna njuta av både mat och sällskap i lugn och ro. Servitörerna gör det även klart i god tid innan att det snart är slut. Det kändes som att det blev hetsigt att hinna igenom maten, vilket verkligen inte är åtråvärt. Nästa julbord – mer tid!

Julbord på Urban Deli
Julbord på Urban Deli, älskar den färgglada inredningen och den fräscha maten

Tyvärr föråt jag mig fastän jag inte skulle det. Jag var ju BARA TVUNGEN att prova ALLT det varma och sedan att prova efterrättsbordet också! Trots att jag tyckte att jag tog väldigt lite av allt blev det för mycket. Typiskt. Men gick glad därifrån ändå och det blev en mycket lyckad kväll.

Se fler restaurangtips:

Ichi Stockholm
Wood Stockholm
Tyge&Sessil
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.